Herken jij je in het artikel of is het voor iemand anders? Laat het hem/haar weten!

Page content

Communiceren kun je leren.

article content

Communiceren kun je leren.

HOE en WAAROM bestaan er klachten? Naast de gewone behandeling osteopathie is er ook iets anders.

Niet altijd.

De osteopaat behandelt kinderen, maar ook de ouder! En daarbij geldt nogal eens: “See the child? Treat the mother first!”

In de praktijk zag ik een moeder van twee jonge kinderen. “De oudste van 4 jaar is een voorbeeld”, zo zegt de moeder. “De jongste is één jaar en 4 maand oud en hij daarentegen…” Haar hulpvraag was dat de jongste meerdere malen per nacht WAKKER is en dan gaat huilen. Moeder wordt daar eveneens wakker van en gaat naar zijn kamer. Ook al is het jongetje praktisch 1,5 jaar jong, hij ‘vraagt’ om een slokje water. De moeder geeft dat hem, stopt hem terug in en gaat weer naar bed.

Vader.

Ik vroeg de moeder waar in het verhaal de vader is. Hij slaapt vrijwel altijd door en gaat niet naar de kamer van het kind wanneer het huilt. “Mocht hij naar mijn praktijk zijn gekomen, blijft dezelfde HULPVRAAG dan bestaan”, vroeg ik haar. “Nee”, zei ze. “Hij heeft er immers geen last van.” Kort door de bocht genomen mag ik haast concluderen dat het probleem bij de moeder ligt.

Na een gesprek van 45 minuten met de moeder was het mogelijk om haar blinde vlek weg te halen. Ik heb haar aangeraden om de vader het jongetje enkele avonden in bed te leggen wanneer hij ’s nachts huilde. De dreumes snapte vrij snel dat hij geen drinken meer kreeg wanneer hij ging huilen en daaropvolgende nachten werd hij nog maar 2x wakker. De nachten gaan een stuk BETER!

Daarnaast besprak ik de (manier van) communiceren naar haar zoontje toe. Soms kan die ‘verbonden’ navelstreng nog steeds bestaan. En soms is het echt eens tijd om deze doormidden te knippen.

De moeder bedankte me voor de MAGIE.

Natuurlijk.

Gedragingen zijn heel natuurlijk. Maar soms heb je niet meer 1-2-3 door waarmee je zelf bezig bent. Wat voor jou een blinde vlek is kan een ander herkennen en voor je inzichtelijk maken. Waarom gedraag je je zo? Ik kan je verklappen dat de moeder enorm druk is geweest. Met haar werkzaamheden, de verbouwing van hun nieuwe huis, het opvoeden van de oudste et cetera. Stress speelde zeer zeker een rol. Ze dacht dat ze een goede oplossing bood door de dreumes een glas water te geven. Maar huilde hij daarom?

Communiceren kun je leren.

Dit voorbeeld komt uiteraard niet altijd voor in de praktijk. Vaak ziet de osteopaat baby’s, dreumesen en peuters omdat ze respectievelijk een knau hebben gekregen van de geboorte, hun ontwikkeling ergens hapert, of bijvoorbeeld buikklachten hebben. Ook in die gevallen is het de osteopaat die kinderen kan behandelen.

 

Heb je een vraag voor mij? Ga naar keuningosteopathie.nl/contact-osteopaat-den-haag of plaats een reactie hieronder.

Deel dit bericht via Facebook, Twitter of Google+.

Comment Section

0 reacties op “Communiceren kun je leren.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.