Herken jij je in het artikel of is het voor iemand anders? Laat het hem/haar weten!

Page content

article content

Osteopathie en botten.

Veel mensen denken dat osteopathie iets met botten te maken heeft. Is dat zo?

Osteopathie en botten, heeft dat niet met elkaar te maken?

Het woord ‘osteopathie’ is een combinatie van ‘ossos’ (bot) en ‘pathos’ (ziekte). Osteopathie is in feite een ietwat ongelukkig gekozen combinatie. De normale medemens zou dit tevens kunnen interpreteren als: ‘de ziekte van de botten’. Dat betekent het ook letterlijk, de geneeskunde kent deze term als aanduiding van een botziekte, maar de osteopaat behandelt uw botten als in: de botten die ten opzichte van elkaar een gewricht vormen. Hij behandelt uw gewrichten, en alles wat daaromheen ligt. Hij maakt weefsel soepel, zodat je makkelijker kunt bewegen.

Osteopathie en botten

Bot is elastisch

Ik beHANDel ook je botten. Dat kan met directe technieken op het bot. Want is er bewijs. Het is bekend dat je botten elastisch zijn. Ze kunnen bewegen omdat er vocht in zit (‘goo’). Ze bewegen omdat er groei in mogelijk is. Maar ze bewegen ook omdat de botten onderhevig zijn aan de druk- en trekbelastingen gedurende de gehele dag. Je zou je dus ook kunnen voorstellen dat bot dan ook te mobiliseren is.
Je heb vast wel eens een ongelukje gehad. Je herkent het wel: de enkel waar je doorheen zakt, waarbij je kan aangeven dat je náást je voet staat. Ai… Dit zijn momenten dat bot gekwetst wordt. Op het moment supreme weet je hoe het ervoor staat en zelfs nog vele jaren later staat het nog steeds in je geheugen gegrift. Je kan de ‘plaats delict’ nog zelfs aanwijzen. Wat mogelijk is dat in al die maanden of jaren je gewricht verstijft is geraakt, je bindweefsel verstijft, maar ook je bot! (Ik weet er zelf persoonlijk ook alles van, helaas…)

Hieronder een aantal links. Je mag daaruit concluderen dat bot mij intrigeert!

 

Heb je een vraag voor mij? Ga naar keuningosteopathie.nl/contact-osteopaat-den-haag of plaats een reactie hieronder.

Deel dit bericht via Facebook, Twitter of Google+.

Comment Section

0 reacties op “Osteopathie en botten.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.