Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het herstellen van de beweeglijkheid van het lichaam. Osteopaten behandelen niet alleen de klacht zelf, maar zoeken ook naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Hierbij wordt het lichaam als één geheel beschouwd, waarbij de verschillende systemen (zoals het bewegingsapparaat, orgaansysteem en craniosacraal systeem) met elkaar in verbinding staan.
Osteopathie kan worden ingezet bij een breed scala aan klachten, waaronder:
Pijnklachten van het bewegingsapparaat (rug-, nek-, schouder-, knieklachten)
Hoofdpijn en migraine
Sportblessures
Klachten gerelateerd aan stress en spanning
Problemen met de spijsvertering
Klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling
Huilbaby's en zuigelingen met voorkeurshouding
Een osteopathische behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) en lichamelijk onderzoek. Op basis hiervan stelt de osteopaat een behandelplan op. De behandeling bestaat uit zachte, manuele technieken, zoals mobilisaties, manipulaties en zachte weefseltechnieken. Het doel is om de beweeglijkheid van het lichaam te herstellen en de zelfregulerende mechanismen van het lichaam te stimuleren.
Osteopathie is een veilige behandelmethode wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde osteopaat. Osteopaten zijn opgeleid om contra-indicaties te herkennen en de behandeling daarop aan te passen.
Osteopathie wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Het is raadzaam om uw polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor de exacte vergoeding.
Een gekwalificeerde osteopaat is geregistreerd bij een beroepsvereniging, zoals het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) of de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). U kunt op de websites van deze verenigingen zoeken naar een osteopaat bij u in de buurt.
Nee, u kunt rechtstreeks een afspraak maken bij een osteopaat zonder verwijzing van uw huisarts.
Keuning Osteopathie praktijk bestaat sinds 2007.
Op werkdagen -met uitzondering van woensdagen- is de praktijk geopend van 8:30 uur tot 18 uur.
Keuning Osteopathie is gevestigd aan de Regentesselaan 103 in Den Haag. De praktijk is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto:
Openbaar vervoer:
Tram: Tramlijn 11 en 12 stoppen op loopafstand van de praktijk (halte Regentesselaan).
Bus: Buslijn 21 stopt ook in de buurt van de praktijk.
Parkeergelegenheid:
U kunt vrij parkeren op straat in de omgeving van de praktijk.
U kunt eenvoudig een afspraak maken via de website of telefonisch contact opnemen met de praktijk.
Keuning Osteopathie is gevestigd aan de Regentesselaan 103 in Den Haag. De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Osteopaten zijn hoogopgeleid en geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Zij volgen regelmatig bijscholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.
Ja, osteopathie is ook geschikt voor kinderen. Osteopaten hebben ervaring met het behandelen van baby's, kinderen en jongeren met diverse klachten, zoals huilbaby's, voorkeurshouding, groeipijnen en sportblessures.
Ja, osteopathie kan een waardevolle ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap. Osteopaten zijn gespecialiseerd in het behandelen van zwangere vrouwen en kunnen helpen bij klachten zoals rugpijn, bekkenpijn en andere zwangerschapsgerelateerde ongemakken.
De tarieven voor een osteopathisch consult bij Keuning Osteopathie zijn te vinden op zijn website. Hij hanteert transparante tarieven en informeert u graag over de mogelijkheden voor vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering.
Ja, u bent van harte welkom voor een second opinion indien u twijfelt over een diagnose of behandelplan. Bastiaan zult u graag voorzien van een onafhankelijk en deskundig advies.
Keuning Osteopathie streeft naar de hoogste kwaliteit van zorg en dienstverlening. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn, dan kunt u uw klacht bespreken met uw behandelend osteopaat of contact opnemen met onze praktijk. Wij zullen uw klacht serieus nemen en samen met u naar een passende oplossing zoeken.
https://keuningosteopathie.nl/klachten-en-geschillen/
Keuning Osteopathie biedt enkel evidence based osteopathie aan en geen niet-bewezen effectieve behandelingen.
Jazeker, u kunt uw baby of kind gerust meenemen naar uw afspraak. Keuning Osteopathie heeft een kindvriendelijke wachtruimte en de osteopaat is ervaren in het behandelen van kinderen van alle leeftijden.
Het is raadzaam om comfortabele kleding te dragen waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen. U hoeft zich niet speciaal om te kleden voor de behandeling.
Een eerste consult duurt doorgaans 40 minuten, inclusief een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Vervolgconsulten duren meestal 30-40 minuten.
Het aantal behandelingen dat nodig is, varieert per persoon en is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Na het eerste consult zal de osteopaat een inschatting maken van het aantal benodigde behandelingen en dit met u bespreken.
Naast de osteopathische behandeling kunt u zelf ook een actieve rol spelen in uw herstelproces. Uw osteopaat kan u adviseren over specifieke oefeningen, stretches of leefstijlaanpassingen die uw herstel kunnen ondersteunen.
Ja, indien nodig werkt osteopaat Keuning samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en specialisten, om u de best mogelijke zorg te bieden.
Jazeker, osteopathie kan ook preventief worden ingezet om klachten te voorkomen en uw algehele gezondheid te bevorderen. Osteopaat Keuning adviseert u graag over de mogelijkheden.
Na een osteopathische behandeling kunnen soms milde bijwerkingen optreden, zoals tijdelijke vermoeidheid, spierpijn of hoofdpijn.
Ja, osteopathie kan een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van chronische aandoeningen, zoals reuma, artrose en fibromyalgie. Osteopathie kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het bevorderen van het algemeen welzijn.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van het functioneren van het zenuwstelsel. Dit kan gunstig zijn bij klachten zoals spanningshoofdpijn, slaapproblemen en angst.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van sportprestaties door het optimaliseren van de beweeglijkheid, het verminderen van blessures en het bevorderen van een sneller herstel.
Een gezonde voeding speelt een belangrijke rol bij het herstelproces en het behoud van een goede gezondheid. Uw osteopaat kan u adviseren over een gezonde leefstijl en voeding die uw behandeling ondersteunt.
Nee, Keuning Osteopathie is gespecialiseerd in de behandeling van mensen en behandelt geen dieren.
Ja, u kunt bij ons een cadeaubon aanschaffen voor een osteopathische behandeling. Dit is een origineel en waardevol cadeau voor vrienden of familie.
Op dit moment biedt Keuning Osteopathie geen cursussen of workshops aan, maar houdt u graag op de hoogte van eventuele toekomstige activiteiten via de website.
Ja, u kunt uw afspraak kosteloos annuleren of verzetten tot 24 uur voor aanvang van de behandeling. Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak zijn wij genoodzaakt het volledige tarief in rekening te brengen.
Ja, osteopathie kan in veel gevallen een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere medische zorg. Het is echter belangrijk om uw medische indicatie te bespreken met uw behandelend arts en osteopaat, zodat de behandeling hierop kan worden afgestemd.
Ja, osteopathie kan ook geschikt zijn voor mensen met een kunstheup of -knie. Osteopaten hebben ervaring met het behandelen van patiënten met protheses en kunnen de behandeling hierop aanpassen.
Jazeker, Keuning Osteopathie verwelkomt patiënten uit de hele regio Haaglanden en daarbuiten. De praktijk is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto.
Ja, osteopaat Keuning spreekt ook Engels en kan u indien gewenst in het Engels behandelen.
U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail, WhatsApp of het contactformulier op de website. De contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina.
Op dit moment biedt Keuning Osteopathie geen online consulten aan. Osteopaat Keuning is van mening dat een persoonlijk consult met lichamelijk onderzoek essentieel is voor een accurate diagnose en effectieve behandeling.
Nee, er zijn geen specifieke voorbereidingen nodig voor een osteopathisch consult. Het is wel raadzaam om comfortabele kleding te dragen waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen.
Indien nodig kan ik u doorverwijzen naar een collega-osteopaat binnen of buiten mijn praktijk, bijvoorbeeld als uw specifieke klachten een andere expertise vereisen.
In sommige gevallen kan osteopathie niet geschikt zijn, bijvoorbeeld bij acute ontstekingen, koorts, botbreuken of bepaalde aandoeningen. Tijdens het eerste consult zal de osteopaat uw medische geschiedenis zorgvuldig beoordelen om te bepalen of osteopathie voor u geschikt is.
Osteopathie richt zich primair op het bewegingsapparaat en de lichamelijke gezondheid. Echter, doordat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn, kan osteopathie indirect ook een positief effect hebben op psychische klachten zoals stress, angst en depressie.
Nee, osteopathie is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van baby's tot ouderen. Osteopaten hebben ervaring met het behandelen van patiënten in alle levensfasen.
Nee, de afspraken die gemaakt worden waarin u uw klachten wilt bespreken worden gefactureerd.
Hoewel osteopathie en fysiotherapie beide gericht zijn op het verbeteren van de lichamelijke gezondheid, zijn er enkele belangrijke verschillen.
Osteopathie heeft een holistische benadering en kijkt naar het hele lichaam, terwijl fysiotherapie zich vaak meer richt op specifieke klachten en oefentherapie.
In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij beperkte mobiliteit, wil osteopaat Keuning een behandeling aan huis overwegen. Neem hiervoor contact met hem op om de mogelijkheden te bespreken.
Ja, osteopathie kan ook effectief zijn bij chronische klachten. Hoewel het herstelproces bij chronische klachten soms langer kan duren, kan osteopathie helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het verhogen van de kwaliteit van leven.
Osteopathie is een veilige behandelmethode wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde osteopaat. Ernstige complicaties zijn zeer zeldzaam. Zoals bij elke medische behandeling kunnen er milde bijwerkingen optreden, zoals tijdelijke spierpijn of vermoeidheid.
Nee, maar u kunt eenvoudig een afspraak inplannen met behulp van het contactformulier op de website.
Een osteopaat D.O. heeft een universitaire opleiding osteopathie afgerond, terwijl een osteopaat MRO een opleiding heeft gevolgd aan een particuliere academie. Beide titels zijn wettelijk erkend en beide osteopaten zijn geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van uw houding door het aanpakken van onderliggende disfuncties in het bewegingsapparaat, zoals spierspanning, gewrichtsblokkades en bewegingsbeperkingen.
Jazeker, preventieve osteopathische behandelingen kunnen helpen bij het voorkomen van klachten en het behouden van een goede gezondheid.
Hoewel osteopathie en chiropractie beide manuele therapieën zijn, zijn er enkele verschillen in filosofie en behandeltechnieken. Osteopathie heeft een holistische benadering en kijkt naar het hele lichaam, terwijl chiropractie zich voornamelijk richt op de wervelkolom en het zenuwstelsel.
Ja, osteopathie kan een waardevolle aanvulling zijn op het herstel na een operatie. Het kan helpen bij het verminderen van littekenweefsel, het verbeteren van de beweeglijkheid en het bevorderen van een sneller herstel.
Ja, osteopathie kan helpen bij het herstel van een whiplash. De osteopaat kan de bewegingsbeperkingen in de nek en rug aanpakken, de spierspanning verminderen en de pijn verlichten.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van menstruatieklachten, zoals pijn, krampen en onregelmatige cycli. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het bekken verbeteren en de doorbloeding stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij kaakklachten (temporomandibulaire gewrichtsproblemen). De osteopaat kan de spanning in de kaakspieren verminderen, de beweeglijkheid van het kaakgewricht verbeteren en de pijn verlichten.
Ja, osteopathie kan in veel gevallen helpen bij een hernia. De osteopaat kan de druk op de zenuw verminderen, de beweeglijkheid van de wervelkolom verbeteren en de pijn verlichten.
Ja, osteopathie kan helpen bij slaapproblemen door het verminderen van stress, het verbeteren van de ontspanning en het reguleren van het zenuwstelsel.
De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. In het begin zijn de behandelingen vaak frequenter, waarna de frequentie wordt afgebouwd naarmate de klachten verbeteren.
Ja, u kunt een osteopaat bezoeken terwijl u onder behandeling bent bij een andere zorgverlener, zoals een huisarts of fysiotherapeut. Het is echter belangrijk om uw osteopaat te informeren over uw huidige behandelingen en medicatiegebruik.
Na een osteopathische behandeling kan de osteopaat u adviseren om bepaalde activiteiten te vermijden of juist extra aandacht te besteden aan bepaalde zaken, zoals houding, beweging of ontspanning. Dit advies is persoonlijk en afhankelijk van uw specifieke situatie.
Hoewel osteopathie geen directe genezing biedt voor allergieën of hooikoorts, kan het wel helpen bij het verminderen van de symptomen en het versterken van het immuunsysteem.
Ja, osteopathie kan helpen bij het herstel na een bevalling. De osteopaat kan de bekkenbodemspieren versterken, de houding verbeteren en eventuele klachten zoals rugpijn of bekkenpijn verminderen.
Osteopathie kan in sommige gevallen helpen bij concentratieproblemen of leerproblemen bij kinderen. Door het verbeteren van de beweeglijkheid van het lichaam en het verminderen van spanning kan osteopathie een positief effect hebben op het functioneren van het zenuwstelsel en daarmee op het concentratievermogen.
Ja, bij Keuning Osteopathie is het mogelijk om een duo-behandeling te boeken, bijvoorbeeld voor u en uw partner of voor u en uw kind. Neem hiervoor contact op met de praktijk om de mogelijkheden te bespreken.
Ja, osteopaat Keuning stelt het zeer op prijs als u uw ervaringen wilt delen na de behandeling. U kunt dit doen via de website, sociale media of door een review achter te laten op Google (https://g.page/r/Cc9xLQfYhNrnEBM/review) of andere platforms.
Ja, Keuning Osteopathie accepteert patiënten met een aanvullende verzekering bij alle zorgverzekeraars. Advies is om uw polisvoorwaarden te raadplegen voor de exacte vergoeding.
Osteopaat Keuning probeert altijd zo snel mogelijk een afspraak voor u in te plannen, ook bij acute klachten. Neem in geval van spoed contact via WhatsApp met hem op, dan kijkt Bastiaan wat hij voor u kunnen betekenen.
Nee, praktijk Keuning Osteopathie heeft geen eigen parkeerplaats. Er is echter voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de praktijk.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van littekenweefsel door de beweeglijkheid van het omliggende weefsel te verbeteren en verklevingen te verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij ademhalingsproblemen door de beweeglijkheid van de borstkas en het middenrif te verbeteren en spanningen in de ademhalingsspieren te verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij duizeligheid, vooral als deze wordt veroorzaakt door problemen in de nek of het evenwichtsorgaan. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de nekwervels verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij burn-out klachten door het verminderen van stress, het verbeteren van de ontspanning en het herstellen van het evenwicht in het zenuwstelsel.
Osteopathie kan in sommige gevallen helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid door de beweeglijkheid van het bekken te verbeteren, de doorbloeding naar de voortplantingsorganen te stimuleren en hormonale disbalansen te verminderen.
Hoewel osteopathie geen vervanging is voor psychotherapie, kan het wel een ondersteunende rol spelen bij de behandeling van angst en depressie. Door het verminderen van stress, het verbeteren van de ontspanning en het herstellen van het evenwicht in het zenuwstelsel kan osteopathie bijdragen aan een verbetering van de stemming en het algemeen welzijn.
Ja, bij Keuning Osteopathie kunt u uw afspraak online betalen via u uw eigen overboekingssysteem. U ontvangt na de behandeling een factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding.
Op dit moment bieden wij geen afspraken aan in het weekend. Onze openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8:30 tot 18:00 uur, met uitzondering van woensdagen.
Ja, u kunt altijd contact met de praktijk opnemen, ook als uw klacht niet specifiek op de website wordt vermeld. Bastiaan zal uw vraag graag beantwoorden en beoordelen of osteopathie voor u geschikt kan zijn.
Ja, osteopathie kan mogelijk helpen bij het herstel na een COVID-19 infectie. De osteopaat kan de ademhaling verbeteren, de longfunctie optimaliseren en eventuele restklachten zoals vermoeidheid, spierpijn en gewrichtsklachten verminderen.
In sommige gevallen kan osteopathie helpen bij tinnitus. De osteopaat kan de spanning in de nek- en kaakspieren verminderen, de doorbloeding naar het hoofd verbeteren en de beweeglijkheid van de schedelbeenderen optimaliseren.
Ja, osteopathie kan helpen bij hyperventilatie door de ademhaling te reguleren, de spanning in het middenrif te verminderen en het zenuwstelsel te kalmeren.
Osteopathie kan helpen bij problemen met de blaas of prostaat door de beweeglijkheid van het bekken te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en spanningen in de omliggende spieren en bindweefsel te verminderen.
Osteopathie kan mogelijk helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus door de beweeglijkheid van het bekken te verbeteren, de doorbloeding naar de baarmoeder te stimuleren en hormonale disbalansen te verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij hoofdpijn na een hersenschudding door de beweeglijkheid van de schedelbeenderen te verbeteren, de spanning in de nekspieren te verminderen en de doorbloeding naar het hoofd te optimaliseren.
Ja, osteopathie kan een waardevolle aanvulling zijn op de revalidatie na een beroerte. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en de coördinatie bevorderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van angst voor de bevalling door de ontspanning te bevorderen, de beweeglijkheid van het bekken te verbeteren en de ademhaling te reguleren
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de darmwerking door de beweeglijkheid van de darmen te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en spanningen in het buikgebied te verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van littekens na een keizersnede door het littekenweefsel soepeler te maken en verklevingen te verminderen.
(https://keuningosteopathie.nl/keizersnee-veroorzaakt-klachten)
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de motorische ontwikkeling van baby's. Door het verminderen van spanning in het lichaam en het verbeteren van de beweeglijkheid kan osteopathie de motorische vaardigheden van de baby stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van reflux bij baby's door het ontspannen van de spieren rond de maag en slokdarm en het verbeteren van de beweeglijkheid van het middenrif.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van darmkrampjes bij baby's door het ontspannen van de buikspieren, het verbeteren van de darmwerking en het verminderen van spanning in het zenuwstelsel.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij mensen met scoliose. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de wervelkolom verbeteren, de spierspanning verminderen en de houding optimaliseren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het herstel na een blessure of ongeval door het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het herstellen van de balans in het lichaam.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de sportprestaties door het optimaliseren van de beweeglijkheid, het verminderen van blessures en het bevorderen van een sneller herstel.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de ontspanning door het reguleren van het zenuwstelsel, het verminderen van spierspanning en het bevorderen van de doorbloeding.
Ja, osteopathie kan indirect helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen door het verminderen van stress, het verbeteren van de doorbloeding naar de hersenen en het optimaliseren van de werking van het zenuwstelsel.
Hoewel osteopathie geen directe genezing biedt voor allergieën, kan het wel helpen bij het verminderen van allergische reacties door het immuunsysteem te ondersteunen en de ontstekingsreacties in het lichaam te verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven bij mensen met chronische ziekten door het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het bevorderen van het algemeen welzijn.
Ja, osteopathie kan helpen bij problemen met de bekkenbodem, zoals incontinentie, verzakking of pijnklachten. De osteopaat kan de spieren en bindweefsel van de bekkenbodem ontspannen en versterken, en de beweeglijkheid van het bekken verbeteren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van hoofdpijnklachten, zoals spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. De osteopaat kan de spanning in de nek- en schouderspieren verminderen, de beweeglijkheid van de nekwervels verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de nachtrust door het verminderen van stress, het ontspannen van de spieren en het reguleren van het zenuwstelsel.
In sommige gevallen kan osteopathie helpen bij het verminderen van oorsuizen. De osteopaat kan de spanning in de nek- en kaakspieren verminderen, de beweeglijkheid van de schedelbeenderen verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van fantoompijn en andere pijnklachten na een amputatie. De osteopaat kan de spanning in het omliggende weefsel verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en de doorbloeding stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten na een borstoperatie, zoals pijn, bewegingsbeperkingen en littekenvorming. De osteopaat kan het littekenweefsel soepeler maken, de beweeglijkheid van de borstkas verbeteren en de lymfedrainage stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten na een chemokuur, zoals vermoeidheid, misselijkheid, pijn en bewegingsbeperkingen. De osteopaat kan het lichaam ondersteunen bij het herstelproces en de algehele gezondheid bevorderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie, zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid en slaapproblemen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en het zenuwstelsel ontspannen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij reumatoïde artritis, zoals pijn, stijfheid en ontstekingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, de spierspanning verminderen en de ontstekingsreactie remmen.
Osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij de ziekte van Lyme, zoals vermoeidheid, pijn, gewrichtsklachten en neurologische klachten. De osteopaat kan het immuunsysteem ondersteunen, de ontstekingsreactie verminderen en de beweeglijkheid verbeteren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij multiple sclerose, zoals spasticiteit, pijn, vermoeidheid en evenwichtsproblemen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en de coördinatie bevorderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij de ziekte van Parkinson, zoals stijfheid, tremor, balansproblemen en moeite met bewegen. De osteopaat kan de beweeglijkheid verbeteren, de spierspanning verminderen en de coördinatie bevorderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij CVS, zoals vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn en concentratieproblemen. De osteopaat kan het zenuwstelsel ontspannen, de energiebalans verbeteren en de algehele gezondheid bevorderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij PDS, zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree en constipatie. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de darmen verbeteren, de spijsvertering stimuleren en de spanning in het buikgebied verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij endometriose, zoals pijn, krampen en onregelmatige bloedingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het bekken verbeteren, verklevingen verminderen en de doorbloeding stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van migraine-aanvallen en de ernst van de klachten. De osteopaat kan de spanning in de nek- en schouderspieren verminderen, de beweeglijkheid van de nekwervels verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij carpaaltunnelsyndroom, zoals tintelingen, pijn en gevoelloosheid in de hand en vingers. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de pols en de zenuwbanen verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij RLS, zoals onrustige benen en slaapstoornissen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de doorbloeding verbeteren en het zenuwstelsel ontspannen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij heupproblemen, zoals artrose, bursitis en impingement. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het heupgewricht verbeteren, de spierspanning verminderen en de pijn verlichten.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij frozen shoulder, zoals pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen in de schouder. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het schoudergewricht verbeteren, de spierspanning verminderen en de ontstekingsreactie remmen.
Hoewel osteopathie zich niet direct richt op de ogen zelf, kan het wel helpen bij bepaalde oogklachten die verband houden met spanning in de nek- en schedelspieren, zoals hoofdpijn, vermoeidheid van de ogen en wazig zien.
Ja, osteopathie kan helpen bij bepaalde oorproblemen, zoals oorpijn, oorontsteking en evenwichtsproblemen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de schedelbeenderen verbeteren, de doorbloeding naar het oor stimuleren en de spanning in de nek- en kaakspieren verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij problemen met de keel- en neusholtes, zoals chronische verkoudheid, sinusitis en allergieën. De osteopaat kan de drainage van de sinussen verbeteren, de beweeglijkheid van de schedelbeenderen optimaliseren en het immuunsysteem versterken.
Hoewel osteopathie zich niet direct richt op de huid, kan het wel helpen bij bepaalde huidproblemen die verband houden met stress, hormonale disbalans of een verminderde doorbloeding.
Osteopathie kan helpen bij bepaalde problemen met de tanden en kiezen, zoals kaakgewrichtsklachten (TMJ), tandenknarsen en spanning in de kaakspieren. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het kaakgewricht verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij problemen met de stembanden, zoals heesheid, stemverlies en spanning in de keelspieren. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het strottenhoofd verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.
(https://www.youtube.com/watch?v=-dke-A9iWUk)
Ja, osteopathie kan helpen bij diverse spijsverteringsproblemen, zoals obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel en maagzuur. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de darmen verbeteren, de spijsvertering stimuleren en de spanning in het buikgebied verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij problemen met de bloedsomloop door de beweeglijkheid van het lichaam te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en de lymfedrainage te bevorderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem door de doorbloeding te verbeteren, de lymfedrainage te stimuleren en het zenuwstelsel te reguleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het reguleren van de hormoonhuishouding door de beweeglijkheid van de organen te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en het zenuwstelsel te balanceren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen na een hersenschudding of whiplash. Door de beweeglijkheid van de schedelbeenderen te verbeteren, de spanning in de nekspieren te verminderen en de doorbloeding naar de hersenen te optimaliseren, kan osteopathie bijdragen aan het herstel van cognitieve functies.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van littekenweefsel na een operatie of verwonding. Door zachte weefseltechnieken toe te passen, kan de osteopaat de beweeglijkheid van het littekenweefsel verbeteren en verklevingen verminderen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij artrose, zoals pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij hernia's, zoals rugpijn, uitstralende pijn in de benen en gevoelsstoornissen. De osteopaat kan de druk op de zenuwwortel verminderen, de beweeglijkheid van de wervelkolom verbeteren en de spierspanning verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij ischias, zoals pijn, tintelingen en gevoelloosheid in het been. De osteopaat kan de oorzaak van de ischias aanpakken, zoals een hernia of een beknelde zenuw, en de beweeglijkheid van de wervelkolom en het bekken verbeteren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij tenniselleboog, zoals pijn aan de buitenzijde van de elleboog en pijn bij het strekken van de pols. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid van de elleboog verbeteren en de ontstekingsreactie remmen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij RSI, zoals pijn, stijfheid en tintelingen in de handen, polsen en armen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en de doorbloeding stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij whiplash, zoals nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid en concentratieproblemen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de nek verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie, zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid en slaapproblemen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en het zenuwstelsel ontspannen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij hypermobiliteitssyndroom, zoals pijn, instabiliteit en gewrichtsklachten. De osteopaat kan de spieren rondom de gewrichten versterken, de stabiliteit verbeteren en de pijn verminderen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering door de beweeglijkheid van de organen te verbeteren, de zenuwvoorziening te optimaliseren en eventuele spanningen in het buikgebied te verminderen. Dit kan verlichting bieden bij klachten zoals brandend maagzuur, obstipatie en een opgeblazen gevoel.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn en andere menstruatieklachten, zoals krampen, onregelmatige cyclus en stemmingswisselingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het bekken verbeteren, de doorbloeding naar de baarmoeder stimuleren en de hormonale balans herstellen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het herstel na een val of ongeluk. De osteopaat kan eventuele blokkades in de gewrichten opheffen, de spierspanning verminderen en de beweeglijkheid herstellen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten tijdens de overgang, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en gewrichtsklachten. De osteopaat kan de hormonale balans ondersteunen, de stress verminderen en de beweeglijkheid verbeteren.
Ja, osteopathie kan helpen bij slaapproblemen door het verminderen van stress, het ontspannen van de spieren en het reguleren van het zenuwstelsel. Dit kan leiden tot een betere slaap en meer energie overdag.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine. De osteopaat kan de spanning in de nek- en schouderspieren verminderen, de beweeglijkheid van de nekwervels verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het verminderen van vermoeidheid. Door het optimaliseren van de doorbloeding naar de hersenen, het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid kan osteopathie bijdragen aan een betere focus en meer energie.
Hoewel osteopathie geen vervanging is voor psychotherapie, kan het wel een ondersteunende rol spelen bij het verminderen van angst en depressieve gevoelens. Door het verminderen van stress, het ontspannen van het lichaam en het verbeteren van de hormonale balans kan osteopathie bijdragen aan een verbetering van de stemming en het algemeen welzijn.
Osteopathie onderscheidt zich van andere vormen van therapie door zijn holistische gehele benadering, waarbij het hele lichaam wordt bekeken en behandeld. Daarnaast is osteopathie een zachte, manuele therapie die geschikt is voor mensen van alle leeftijden.
Het effect van osteopathie kan per persoon verschillen. Sommige mensen merken al na één behandeling verbetering, terwijl het bij anderen langer kan duren voordat het effect merkbaar is. De osteopaat zal u een indicatie geven van het verwachte behandeltraject.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij reumatoïde artritis, zoals pijn, stijfheid en zwelling in de gewrichten. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, de spierspanning verminderen en de ontstekingsreactie remmen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij artrose, zoals pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie, zoals pijn, vermoeidheid, slaapproblemen en concentratieproblemen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en het zenuwstelsel ontspannen.
Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van chronische pijnklachten door de onderliggende oorzaak van de pijn aan te pakken, de beweeglijkheid te verbeteren en de spierspanning te verminderen.