Zoek in de FAQ-lijst of uw vraag er wellicht bij staat

Meer dan 100 vragen over osteopathie!

FAQ

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het herstellen van de beweeglijkheid van het lichaam. Osteopaten behandelen niet alleen de klacht zelf, maar zoeken ook naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Hierbij wordt het lichaam als één geheel beschouwd, waarbij de verschillende systemen (zoals het bewegingsapparaat, orgaansysteem en craniosacraal systeem) met elkaar in verbinding staan.

Voor welke klachten is osteopathie geschikt?

Osteopathie kan worden ingezet bij een breed scala aan klachten, waaronder:

Pijnklachten van het bewegingsapparaat (rug-, nek-, schouder-, knieklachten)
Hoofdpijn en migraine
Sportblessures
Klachten gerelateerd aan stress en spanning
Problemen met de spijsvertering
Klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling
Huilbaby's en zuigelingen met voorkeurshouding

Hoe ziet een osteopathische behandeling eruit?

Een osteopathische behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) en lichamelijk onderzoek. Op basis hiervan stelt de osteopaat een behandelplan op. De behandeling bestaat uit zachte, manuele technieken, zoals mobilisaties, manipulaties en zachte weefseltechnieken. Het doel is om de beweeglijkheid van het lichaam te herstellen en de zelfregulerende mechanismen van het lichaam te stimuleren.

Is osteopathie veilig?

Osteopathie is een veilige behandelmethode wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde osteopaat. Osteopaten zijn opgeleid om contra-indicaties te herkennen en de behandeling daarop aan te passen.

Wordt osteopathie vergoed door de zorgverzekering?

Osteopathie wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Het is raadzaam om uw polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor de exacte vergoeding.

Hoe vind ik een gekwalificeerde osteopaat?

Een gekwalificeerde osteopaat is geregistreerd bij een beroepsvereniging, zoals het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) of de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). U kunt op de websites van deze verenigingen zoeken naar een osteopaat bij u in de buurt.

Is een verwijzing van de huisarts nodig voor osteopathie?

Nee, u kunt rechtstreeks een afspraak maken bij een osteopaat zonder verwijzing van uw huisarts.

Hoe lang bestaat de praktijk al?

Keuning Osteopathie praktijk bestaat sinds 2007.

Wat zijn de openingstijden en zijn er avond- of weekendafspraken mogelijk?

Op werkdagen -met uitzondering van woensdagen- is de praktijk geopend van 8:30 uur tot 18 uur.

Is de praktijk gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of is er parkeergelegenheid in de buurt? 

Keuning Osteopathie is gevestigd aan de Regentesselaan 103 in Den Haag. De praktijk is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto:

Openbaar vervoer:

Tram: Tramlijn 11 en 12 stoppen op loopafstand van de praktijk (halte Regentesselaan).

Bus: Buslijn 21 stopt ook in de buurt van de praktijk.
Parkeergelegenheid:

U kunt vrij parkeren op straat in de omgeving van de praktijk.

Hoe kan ik een afspraak maken bij Keuning Osteopathie?

U kunt eenvoudig een afspraak maken via de website of telefonisch contact opnemen met de praktijk.

Waar is Keuning Osteopathie gevestigd?

Keuning Osteopathie is gevestigd aan de Regentesselaan 103 in Den Haag. De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Wat zijn de kwalificaties van de osteopaten bij Keuning Osteopathie?

Osteopaten zijn hoogopgeleid en geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Zij volgen regelmatig bijscholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Is osteopathie geschikt voor kinderen?

Ja, osteopathie is ook geschikt voor kinderen. Osteopaten hebben ervaring met het behandelen van baby's, kinderen en jongeren met diverse klachten, zoals huilbaby's, voorkeurshouding, groeipijnen en sportblessures.

Kan ik bij Keuning Osteopathie terecht tijdens mijn zwangerschap?

Ja, osteopathie kan een waardevolle ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap. Osteopaten zijn gespecialiseerd in het behandelen van zwangere vrouwen en kunnen helpen bij klachten zoals rugpijn, bekkenpijn en andere zwangerschapsgerelateerde ongemakken.

Wat zijn de tarieven van Keuning Osteopathie?

De tarieven voor een osteopathisch consult bij Keuning Osteopathie zijn te vinden op zijn website. Hij hanteert transparante tarieven en informeert u graag over de mogelijkheden voor vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering.

Kan ik bij Keuning Osteopathie terecht voor een second opinion?

Ja, u bent van harte welkom voor een second opinion indien u twijfelt over een diagnose of behandelplan. Bastiaan zult u graag voorzien van een onafhankelijk en deskundig advies.

Heeft Keuning Osteopathie een klachtenregeling?

Keuning Osteopathie streeft naar de hoogste kwaliteit van zorg en dienstverlening. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn, dan kunt u uw klacht bespreken met uw behandelend osteopaat of contact opnemen met onze praktijk. Wij zullen uw klacht serieus nemen en samen met u naar een passende oplossing zoeken.

https://keuningosteopathie.nl/klachten-en-geschillen/

Biedt Keuning Osteopathie ook andere therapieën aan naast osteopathie?

Keuning Osteopathie biedt enkel evidence based osteopathie aan en geen niet-bewezen effectieve behandelingen.

Kan ik mijn baby of kind meenemen naar mijn afspraak?

Jazeker, u kunt uw baby of kind gerust meenemen naar uw afspraak. Keuning Osteopathie heeft een kindvriendelijke wachtruimte en de osteopaat is ervaren in het behandelen van kinderen van alle leeftijden.

Moet ik specifieke kleding dragen voor een osteopathische behandeling?

Het is raadzaam om comfortabele kleding te dragen waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen. U hoeft zich niet speciaal om te kleden voor de behandeling.

Hoe lang duurt een osteopathische behandeling bij Keuning Osteopathie?

Een eerste consult duurt doorgaans 40 minuten, inclusief een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Vervolgconsulten duren meestal 30-40 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is, varieert per persoon en is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Na het eerste consult zal de osteopaat een inschatting maken van het aantal benodigde behandelingen en dit met u bespreken.

Wat kan ik zelf doen om mijn herstel te bevorderen?

Naast de osteopathische behandeling kunt u zelf ook een actieve rol spelen in uw herstelproces. Uw osteopaat kan u adviseren over specifieke oefeningen, stretches of leefstijlaanpassingen die uw herstel kunnen ondersteunen.

Werkt Osteopathie samen met andere zorgverleners?

Ja, indien nodig werkt osteopaat Keuning samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en specialisten, om u de best mogelijke zorg te bieden.

Kan ik bij Keuning Osteopathie terecht voor preventieve behandelingen?

Jazeker, osteopathie kan ook preventief worden ingezet om klachten te voorkomen en uw algehele gezondheid te bevorderen. Osteopaat Keuning adviseert u graag over de mogelijkheden.

Welke bijwerkingen kunnen optreden na een osteopathische behandeling?

Na een osteopathische behandeling kunnen soms milde bijwerkingen optreden, zoals tijdelijke vermoeidheid, spierpijn of hoofdpijn.

Is osteopathie geschikt voor mensen met chronische aandoeningen?

Ja, osteopathie kan een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van chronische aandoeningen, zoals reuma, artrose en fibromyalgie. Osteopathie kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het bevorderen van het algemeen welzijn.

Kan osteopathie helpen bij stressgerelateerde klachten?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van het functioneren van het zenuwstelsel. Dit kan gunstig zijn bij klachten zoals spanningshoofdpijn, slaapproblemen en angst.

Kan ik mijn sportprestaties verbeteren met osteopathie?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van sportprestaties door het optimaliseren van de beweeglijkheid, het verminderen van blessures en het bevorderen van een sneller herstel.

Welke rol speelt voeding bij osteopathie?

Een gezonde voeding speelt een belangrijke rol bij het herstelproces en het behoud van een goede gezondheid. Uw osteopaat kan u adviseren over een gezonde leefstijl en voeding die uw behandeling ondersteunt.

Kan ik mijn huisdier meenemen naar Keuning Osteopathie?

Nee, Keuning Osteopathie is gespecialiseerd in de behandeling van mensen en behandelt geen dieren.

Kan ik een cadeaubon kopen voor een osteopathische behandeling bij Keuning Osteopathie?

Ja, u kunt bij ons een cadeaubon aanschaffen voor een osteopathische behandeling. Dit is een origineel en waardevol cadeau voor vrienden of familie.

Worden er bij Keuning Osteopathie ook cursussen of workshops aangeboden?

Op dit moment biedt Keuning Osteopathie geen cursussen of workshops aan, maar houdt u graag op de hoogte van eventuele toekomstige activiteiten via de website.

Kan ik een afspraak annuleren of verzetten?

Ja, u kunt uw afspraak kosteloos annuleren of verzetten tot 24 uur voor aanvang van de behandeling. Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak zijn wij genoodzaakt het volledige tarief in rekening te brengen.

Kan ik bij Keuning Osteopathie terecht als ik een medische indicatie heb?

Ja, osteopathie kan in veel gevallen een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere medische zorg. Het is echter belangrijk om uw medische indicatie te bespreken met uw behandelend arts en osteopaat, zodat de behandeling hierop kan worden afgestemd.

Is osteopathie geschikt voor mensen met een kunstheup of -knie?

Ja, osteopathie kan ook geschikt zijn voor mensen met een kunstheup of -knie. Osteopaten hebben ervaring met het behandelen van patiënten met protheses en kunnen de behandeling hierop aanpassen.

Kan ik bij terecht als ik niet in Den Haag woon?

Jazeker, Keuning Osteopathie verwelkomt patiënten uit de hele regio Haaglanden en daarbuiten. De praktijk is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto.

Kan ik bij Keuning Osteopathie een afspraak maken in het Engels?

Ja, osteopaat Keuning spreekt ook Engels en kan u indien gewenst in het Engels behandelen.

Hoe kan ik Keuning Osteopathie bereiken voor vragen of het maken van een afspraak?

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail, WhatsApp of het contactformulier op de website. De contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina.

Biedt Keuning Osteopathie ook online consulten aan?

Op dit moment biedt Keuning Osteopathie geen online consulten aan. Osteopaat Keuning is van mening dat een persoonlijk consult met lichamelijk onderzoek essentieel is voor een accurate diagnose en effectieve behandeling.

Zijn er specifieke voorbereidingen nodig voor een osteopathisch consult?

Nee, er zijn geen specifieke voorbereidingen nodig voor een osteopathisch consult. Het is wel raadzaam om comfortabele kleding te dragen waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen.

Kan ik een verwijzing krijgen voor een osteopaat bij Keuning Osteopathie?

Indien nodig kan ik u doorverwijzen naar een collega-osteopaat binnen of buiten mijn praktijk, bijvoorbeeld als uw specifieke klachten een andere expertise vereisen.

Zijn er contra-indicaties voor osteopathie?

In sommige gevallen kan osteopathie niet geschikt zijn, bijvoorbeeld bij acute ontstekingen, koorts, botbreuken of bepaalde aandoeningen. Tijdens het eerste consult zal de osteopaat uw medische geschiedenis zorgvuldig beoordelen om te bepalen of osteopathie voor u geschikt is.

Kan osteopathie helpen bij psychische klachten?

Osteopathie richt zich primair op het bewegingsapparaat en de lichamelijke gezondheid. Echter, doordat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn, kan osteopathie indirect ook een positief effect hebben op psychische klachten zoals stress, angst en depressie.

Is er een leeftijdsgrens voor osteopathie?

Nee, osteopathie is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van baby's tot ouderen. Osteopaten hebben ervaring met het behandelen van patiënten in alle levensfasen.

Kan ik een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek?

Nee, de afspraken die gemaakt worden waarin u uw klachten wilt bespreken worden gefactureerd.

Wat is het verschil tussen osteopathie en fysiotherapie?

Hoewel osteopathie en fysiotherapie beide gericht zijn op het verbeteren van de lichamelijke gezondheid, zijn er enkele belangrijke verschillen.
Osteopathie heeft een holistische benadering en kijkt naar het hele lichaam, terwijl fysiotherapie zich vaak meer richt op specifieke klachten en oefentherapie.

Biedt Keuning Osteopathie ook behandelingen aan huis aan?

In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij beperkte mobiliteit, wil osteopaat Keuning een behandeling aan huis overwegen. Neem hiervoor contact met hem op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan osteopathie helpen bij klachten die al langere tijd bestaan?

Ja, osteopathie kan ook effectief zijn bij chronische klachten. Hoewel het herstelproces bij chronische klachten soms langer kan duren, kan osteopathie helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het verhogen van de kwaliteit van leven.

Zijn er risico's verbonden aan osteopathie?

Osteopathie is een veilige behandelmethode wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde osteopaat. Ernstige complicaties zijn zeer zeldzaam. Zoals bij elke medische behandeling kunnen er milde bijwerkingen optreden, zoals tijdelijke spierpijn of vermoeidheid.

Kan ik mijn afspraak online inplannen?

Nee, maar u kunt eenvoudig een afspraak inplannen met behulp van het contactformulier op de website.

Wat is het verschil tussen een osteopaat D.O. en een osteopaat MRO?

Een osteopaat D.O. heeft een universitaire opleiding osteopathie afgerond, terwijl een osteopaat MRO een opleiding heeft gevolgd aan een particuliere academie. Beide titels zijn wettelijk erkend en beide osteopaten zijn geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).

Kan osteopathie helpen bij het verbeteren van mijn houding?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van uw houding door het aanpakken van onderliggende disfuncties in het bewegingsapparaat, zoals spierspanning, gewrichtsblokkades en bewegingsbeperkingen.

Kan ik preventief naar een osteopaat gaan?

Jazeker, preventieve osteopathische behandelingen kunnen helpen bij het voorkomen van klachten en het behouden van een goede gezondheid.

Wat is het verschil tussen osteopathie en chiropractie?

Hoewel osteopathie en chiropractie beide manuele therapieën zijn, zijn er enkele verschillen in filosofie en behandeltechnieken. Osteopathie heeft een holistische benadering en kijkt naar het hele lichaam, terwijl chiropractie zich voornamelijk richt op de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Kan osteopathie helpen bij het herstel na een operatie?

Ja, osteopathie kan een waardevolle aanvulling zijn op het herstel na een operatie. Het kan helpen bij het verminderen van littekenweefsel, het verbeteren van de beweeglijkheid en het bevorderen van een sneller herstel.

Is osteopathie geschikt voor mensen met een whiplash?

Ja, osteopathie kan helpen bij het herstel van een whiplash. De osteopaat kan de bewegingsbeperkingen in de nek en rug aanpakken, de spierspanning verminderen en de pijn verlichten.

Kan osteopathie helpen bij menstruatieklachten?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van menstruatieklachten, zoals pijn, krampen en onregelmatige cycli. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het bekken verbeteren en de doorbloeding stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij kaakklachten (TMJ)?

Ja, osteopathie kan helpen bij kaakklachten (temporomandibulaire gewrichtsproblemen). De osteopaat kan de spanning in de kaakspieren verminderen, de beweeglijkheid van het kaakgewricht verbeteren en de pijn verlichten.

Is osteopathie geschikt voor mensen met een hernia?

Ja, osteopathie kan in veel gevallen helpen bij een hernia. De osteopaat kan de druk op de zenuw verminderen, de beweeglijkheid van de wervelkolom verbeteren en de pijn verlichten.

Kan osteopathie helpen bij slaapproblemen?

Ja, osteopathie kan helpen bij slaapproblemen door het verminderen van stress, het verbeteren van de ontspanning en het reguleren van het zenuwstelsel.

Hoe vaak moet ik naar de osteopaat voor een behandeling?

De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. In het begin zijn de behandelingen vaak frequenter, waarna de frequentie wordt afgebouwd naarmate de klachten verbeteren.

Kan ik een osteopaat bezoeken als ik al onder behandeling ben bij een andere zorgverlener?

Ja, u kunt een osteopaat bezoeken terwijl u onder behandeling bent bij een andere zorgverlener, zoals een huisarts of fysiotherapeut. Het is echter belangrijk om uw osteopaat te informeren over uw huidige behandelingen en medicatiegebruik.

Zijn er specifieke leefregels die ik moet volgen na een osteopathische behandeling?

Na een osteopathische behandeling kan de osteopaat u adviseren om bepaalde activiteiten te vermijden of juist extra aandacht te besteden aan bepaalde zaken, zoals houding, beweging of ontspanning. Dit advies is persoonlijk en afhankelijk van uw specifieke situatie.

Kan osteopathie helpen bij allergieën of hooikoorts?

Hoewel osteopathie geen directe genezing biedt voor allergieën of hooikoorts, kan het wel helpen bij het verminderen van de symptomen en het versterken van het immuunsysteem.

Kan osteopathie helpen bij het herstel na een bevalling?

Ja, osteopathie kan helpen bij het herstel na een bevalling. De osteopaat kan de bekkenbodemspieren versterken, de houding verbeteren en eventuele klachten zoals rugpijn of bekkenpijn verminderen.

Kan osteopathie helpen bij concentratieproblemen of leerproblemen bij kinderen?

Osteopathie kan in sommige gevallen helpen bij concentratieproblemen of leerproblemen bij kinderen. Door het verbeteren van de beweeglijkheid van het lichaam en het verminderen van spanning kan osteopathie een positief effect hebben op het functioneren van het zenuwstelsel en daarmee op het concentratievermogen.

Kan ik een afspraak maken voor een duo-behandeling met mijn partner of kind?

Ja, bij Keuning Osteopathie is het mogelijk om een duo-behandeling te boeken, bijvoorbeeld voor u en uw partner of voor u en uw kind. Neem hiervoor contact op met de praktijk om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik mijn ervaringen delen na de behandeling?

Ja, osteopaat Keuning stelt het zeer op prijs als u uw ervaringen wilt delen na de behandeling. U kunt dit doen via de website, sociale media of door een review achter te laten op Google (https://g.page/r/Cc9xLQfYhNrnEBM/review) of andere platforms.

Kan ik bij Keuning Osteopathie terecht als ik een aanvullende verzekering heb bij een andere zorgverzekeraar dan mijn basisverzekering?

Ja, Keuning Osteopathie accepteert patiënten met een aanvullende verzekering bij alle zorgverzekeraars. Advies is om uw polisvoorwaarden te raadplegen voor de exacte vergoeding.

Kan ik bij Keuning Osteopathie terecht voor een spoedafspraak?

Osteopaat Keuning probeert altijd zo snel mogelijk een afspraak voor u in te plannen, ook bij acute klachten. Neem in geval van spoed contact via WhatsApp met hem op, dan kijkt Bastiaan wat hij voor u kunnen betekenen.

Heeft Keuning Osteopathie een eigen parkeerplaats?

Nee, praktijk Keuning Osteopathie heeft geen eigen parkeerplaats. Er is echter voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de praktijk.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van littekenweefsel?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van littekenweefsel door de beweeglijkheid van het omliggende weefsel te verbeteren en verklevingen te verminderen.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de ademhaling?

Ja, osteopathie kan helpen bij ademhalingsproblemen door de beweeglijkheid van de borstkas en het middenrif te verbeteren en spanningen in de ademhalingsspieren te verminderen.

Kan osteopathie helpen bij duizeligheid?

Ja, osteopathie kan helpen bij duizeligheid, vooral als deze wordt veroorzaakt door problemen in de nek of het evenwichtsorgaan. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de nekwervels verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij burn-out klachten?

Ja, osteopathie kan helpen bij burn-out klachten door het verminderen van stress, het verbeteren van de ontspanning en het herstellen van het evenwicht in het zenuwstelsel.

Kan osteopathie helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid?

Osteopathie kan in sommige gevallen helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid door de beweeglijkheid van het bekken te verbeteren, de doorbloeding naar de voortplantingsorganen te stimuleren en hormonale disbalansen te verminderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van angst en depressie?

Hoewel osteopathie geen vervanging is voor psychotherapie, kan het wel een ondersteunende rol spelen bij de behandeling van angst en depressie. Door het verminderen van stress, het verbeteren van de ontspanning en het herstellen van het evenwicht in het zenuwstelsel kan osteopathie bijdragen aan een verbetering van de stemming en het algemeen welzijn.

Kan ik mijn afspraak online betalen?

Ja, bij Keuning Osteopathie kunt u uw afspraak online betalen via u uw eigen overboekingssysteem. U ontvangt na de behandeling een factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding.

Kan ik bij Keuning Osteopathie een afspraak maken in het weekend?

Op dit moment bieden wij geen afspraken aan in het weekend. Onze openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8:30 tot 18:00 uur, met uitzondering van woensdagen.

Kan ik bij Keuning Osteopathie terecht met een klacht die niet op de website staat vermeld?

Ja, u kunt altijd contact met de praktijk opnemen, ook als uw klacht niet specifiek op de website wordt vermeld. Bastiaan zal uw vraag graag beantwoorden en beoordelen of osteopathie voor u geschikt kan zijn.

Kan osteopathie helpen bij klachten na een COVID-19 infectie?

Ja, osteopathie kan mogelijk helpen bij het herstel na een COVID-19 infectie. De osteopaat kan de ademhaling verbeteren, de longfunctie optimaliseren en eventuele restklachten zoals vermoeidheid, spierpijn en gewrichtsklachten verminderen.

Kan osteopathie helpen bij tinnitus (oorsuizen)?

In sommige gevallen kan osteopathie helpen bij tinnitus. De osteopaat kan de spanning in de nek- en kaakspieren verminderen, de doorbloeding naar het hoofd verbeteren en de beweeglijkheid van de schedelbeenderen optimaliseren.

Kan osteopathie helpen bij hyperventilatie?

Ja, osteopathie kan helpen bij hyperventilatie door de ademhaling te reguleren, de spanning in het middenrif te verminderen en het zenuwstelsel te kalmeren.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de blaas of prostaat?

Osteopathie kan helpen bij problemen met de blaas of prostaat door de beweeglijkheid van het bekken te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en spanningen in de omliggende spieren en bindweefsel te verminderen.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de menstruatiecyclus?

Osteopathie kan mogelijk helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus door de beweeglijkheid van het bekken te verbeteren, de doorbloeding naar de baarmoeder te stimuleren en hormonale disbalansen te verminderen.

Kan osteopathie helpen bij hoofdpijn na een hersenschudding?

Ja, osteopathie kan helpen bij hoofdpijn na een hersenschudding door de beweeglijkheid van de schedelbeenderen te verbeteren, de spanning in de nekspieren te verminderen en de doorbloeding naar het hoofd te optimaliseren.

Kan osteopathie helpen bij revalidatie na een beroerte?

Ja, osteopathie kan een waardevolle aanvulling zijn op de revalidatie na een beroerte. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en de coördinatie bevorderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van angst voor de bevalling?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van angst voor de bevalling door de ontspanning te bevorderen, de beweeglijkheid van het bekken te verbeteren en de ademhaling te reguleren

Kan osteopathie helpen bij het verbeteren van de darmwerking?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de darmwerking door de beweeglijkheid van de darmen te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en spanningen in het buikgebied te verminderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van littekens na een keizersnede?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van littekens na een keizersnede door het littekenweefsel soepeler te maken en verklevingen te verminderen.

(https://keuningosteopathie.nl/keizersnee-veroorzaakt-klachten)

Kan osteopathie helpen bij problemen met de motoriek bij baby's?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de motorische ontwikkeling van baby's. Door het verminderen van spanning in het lichaam en het verbeteren van de beweeglijkheid kan osteopathie de motorische vaardigheden van de baby stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van reflux bij baby's?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van reflux bij baby's door het ontspannen van de spieren rond de maag en slokdarm en het verbeteren van de beweeglijkheid van het middenrif.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van darmkrampjes bij baby's?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van darmkrampjes bij baby's door het ontspannen van de buikspieren, het verbeteren van de darmwerking en het verminderen van spanning in het zenuwstelsel.

Is osteopathie geschikt voor mensen met scoliose?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij mensen met scoliose. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de wervelkolom verbeteren, de spierspanning verminderen en de houding optimaliseren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten na een blessure of ongeval?

Ja, osteopathie kan helpen bij het herstel na een blessure of ongeval door het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het herstellen van de balans in het lichaam.

Kan osteopathie helpen bij het verbeteren van de sportprestaties?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de sportprestaties door het optimaliseren van de beweeglijkheid, het verminderen van blessures en het bevorderen van een sneller herstel.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de ontspanning?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de ontspanning door het reguleren van het zenuwstelsel, het verminderen van spierspanning en het bevorderen van de doorbloeding.

Kan osteopathie helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen?

Ja, osteopathie kan indirect helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen door het verminderen van stress, het verbeteren van de doorbloeding naar de hersenen en het optimaliseren van de werking van het zenuwstelsel.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van allergische reacties?

Hoewel osteopathie geen directe genezing biedt voor allergieën, kan het wel helpen bij het verminderen van allergische reacties door het immuunsysteem te ondersteunen en de ontstekingsreacties in het lichaam te verminderen.

Kan osteopathie helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven bij mensen met chronische ziekten?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven bij mensen met chronische ziekten door het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het bevorderen van het algemeen welzijn.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de bekkenbodem?

Ja, osteopathie kan helpen bij problemen met de bekkenbodem, zoals incontinentie, verzakking of pijnklachten. De osteopaat kan de spieren en bindweefsel van de bekkenbodem ontspannen en versterken, en de beweeglijkheid van het bekken verbeteren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van hoofdpijnklachten?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van hoofdpijnklachten, zoals spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. De osteopaat kan de spanning in de nek- en schouderspieren verminderen, de beweeglijkheid van de nekwervels verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.

Kan osteopathie helpen bij het verbeteren van de nachtrust?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de nachtrust door het verminderen van stress, het ontspannen van de spieren en het reguleren van het zenuwstelsel.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van oorsuizen (tinnitus)?

In sommige gevallen kan osteopathie helpen bij het verminderen van oorsuizen. De osteopaat kan de spanning in de nek- en kaakspieren verminderen, de beweeglijkheid van de schedelbeenderen verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van pijn na een amputatie?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van fantoompijn en andere pijnklachten na een amputatie. De osteopaat kan de spanning in het omliggende weefsel verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en de doorbloeding stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten na een borstoperatie?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten na een borstoperatie, zoals pijn, bewegingsbeperkingen en littekenvorming. De osteopaat kan het littekenweefsel soepeler maken, de beweeglijkheid van de borstkas verbeteren en de lymfedrainage stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten na een chemokuur?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten na een chemokuur, zoals vermoeidheid, misselijkheid, pijn en bewegingsbeperkingen. De osteopaat kan het lichaam ondersteunen bij het herstelproces en de algehele gezondheid bevorderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie, zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid en slaapproblemen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en het zenuwstelsel ontspannen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij reumatoïde artritis?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij reumatoïde artritis, zoals pijn, stijfheid en ontstekingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, de spierspanning verminderen en de ontstekingsreactie remmen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij de ziekte van Lyme?

Osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij de ziekte van Lyme, zoals vermoeidheid, pijn, gewrichtsklachten en neurologische klachten. De osteopaat kan het immuunsysteem ondersteunen, de ontstekingsreactie verminderen en de beweeglijkheid verbeteren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij multiple sclerose (MS)?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij multiple sclerose, zoals spasticiteit, pijn, vermoeidheid en evenwichtsproblemen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en de coördinatie bevorderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij de ziekte van Parkinson?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij de ziekte van Parkinson, zoals stijfheid, tremor, balansproblemen en moeite met bewegen. De osteopaat kan de beweeglijkheid verbeteren, de spierspanning verminderen en de coördinatie bevorderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom)?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij CVS, zoals vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn en concentratieproblemen. De osteopaat kan het zenuwstelsel ontspannen, de energiebalans verbeteren en de algehele gezondheid bevorderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij prikkelbare darm syndroom (PDS)?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij PDS, zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree en constipatie. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de darmen verbeteren, de spijsvertering stimuleren en de spanning in het buikgebied verminderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij endometriose?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij endometriose, zoals pijn, krampen en onregelmatige bloedingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het bekken verbeteren, verklevingen verminderen en de doorbloeding stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij migraine?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van migraine-aanvallen en de ernst van de klachten. De osteopaat kan de spanning in de nek- en schouderspieren verminderen, de beweeglijkheid van de nekwervels verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij carpaaltunnelsyndroom?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij carpaaltunnelsyndroom, zoals tintelingen, pijn en gevoelloosheid in de hand en vingers. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de pols en de zenuwbanen verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij restless legs syndrome (RLS)?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij RLS, zoals onrustige benen en slaapstoornissen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de doorbloeding verbeteren en het zenuwstelsel ontspannen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij heupproblemen?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij heupproblemen, zoals artrose, bursitis en impingement. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het heupgewricht verbeteren, de spierspanning verminderen en de pijn verlichten.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij frozen shoulder?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij frozen shoulder, zoals pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen in de schouder. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het schoudergewricht verbeteren, de spierspanning verminderen en de ontstekingsreactie remmen.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de ogen?

Hoewel osteopathie zich niet direct richt op de ogen zelf, kan het wel helpen bij bepaalde oogklachten die verband houden met spanning in de nek- en schedelspieren, zoals hoofdpijn, vermoeidheid van de ogen en wazig zien.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de oren?

Ja, osteopathie kan helpen bij bepaalde oorproblemen, zoals oorpijn, oorontsteking en evenwichtsproblemen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de schedelbeenderen verbeteren, de doorbloeding naar het oor stimuleren en de spanning in de nek- en kaakspieren verminderen.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de keel-, neus- en holtes?

Ja, osteopathie kan helpen bij problemen met de keel- en neusholtes, zoals chronische verkoudheid, sinusitis en allergieën. De osteopaat kan de drainage van de sinussen verbeteren, de beweeglijkheid van de schedelbeenderen optimaliseren en het immuunsysteem versterken.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de huid?

Hoewel osteopathie zich niet direct richt op de huid, kan het wel helpen bij bepaalde huidproblemen die verband houden met stress, hormonale disbalans of een verminderde doorbloeding.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de tanden en kiezen?

Osteopathie kan helpen bij bepaalde problemen met de tanden en kiezen, zoals kaakgewrichtsklachten (TMJ), tandenknarsen en spanning in de kaakspieren. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het kaakgewricht verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de stembanden?

Ja, osteopathie kan helpen bij problemen met de stembanden, zoals heesheid, stemverlies en spanning in de keelspieren. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het strottenhoofd verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.

(https://www.youtube.com/watch?v=-dke-A9iWUk)

Kan osteopathie helpen bij problemen met de spijsvertering?

Ja, osteopathie kan helpen bij diverse spijsverteringsproblemen, zoals obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel en maagzuur. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de darmen verbeteren, de spijsvertering stimuleren en de spanning in het buikgebied verminderen.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de bloedsomloop?

Ja, osteopathie kan helpen bij problemen met de bloedsomloop door de beweeglijkheid van het lichaam te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en de lymfedrainage te bevorderen.

Kan osteopathie helpen bij problemen met het immuunsysteem?

Ja, osteopathie kan helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem door de doorbloeding te verbeteren, de lymfedrainage te stimuleren en het zenuwstelsel te reguleren.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de hormoonhuishouding?

Ja, osteopathie kan helpen bij het reguleren van de hormoonhuishouding door de beweeglijkheid van de organen te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en het zenuwstelsel te balanceren.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de concentratie en het geheugen na een hersenschudding of whiplash?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen na een hersenschudding of whiplash. Door de beweeglijkheid van de schedelbeenderen te verbeteren, de spanning in de nekspieren te verminderen en de doorbloeding naar de hersenen te optimaliseren, kan osteopathie bijdragen aan het herstel van cognitieve functies.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van littekenweefsel na een operatie of verwonding?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van littekenweefsel na een operatie of verwonding. Door zachte weefseltechnieken toe te passen, kan de osteopaat de beweeglijkheid van het littekenweefsel verbeteren en verklevingen verminderen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij artrose?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij artrose, zoals pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij hernia's?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij hernia's, zoals rugpijn, uitstralende pijn in de benen en gevoelsstoornissen. De osteopaat kan de druk op de zenuwwortel verminderen, de beweeglijkheid van de wervelkolom verbeteren en de spierspanning verminderen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij ischias?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij ischias, zoals pijn, tintelingen en gevoelloosheid in het been. De osteopaat kan de oorzaak van de ischias aanpakken, zoals een hernia of een beknelde zenuw, en de beweeglijkheid van de wervelkolom en het bekken verbeteren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij tenniselleboog?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij tenniselleboog, zoals pijn aan de buitenzijde van de elleboog en pijn bij het strekken van de pols. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid van de elleboog verbeteren en de ontstekingsreactie remmen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij RSI (repetitive strain injury)?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij RSI, zoals pijn, stijfheid en tintelingen in de handen, polsen en armen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en de doorbloeding stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij whiplash?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij whiplash, zoals nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid en concentratieproblemen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de nek verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie, zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid en slaapproblemen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en het zenuwstelsel ontspannen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij hypermobiliteitssyndroom?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij hypermobiliteitssyndroom, zoals pijn, instabiliteit en gewrichtsklachten. De osteopaat kan de spieren rondom de gewrichten versterken, de stabiliteit verbeteren en de pijn verminderen.

Kan osteopathie helpen bij problemen met de spijsvertering, zoals brandend maagzuur, obstipatie of een opgeblazen gevoel?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering door de beweeglijkheid van de organen te verbeteren, de zenuwvoorziening te optimaliseren en eventuele spanningen in het buikgebied te verminderen. Dit kan verlichting bieden bij klachten zoals brandend maagzuur, obstipatie en een opgeblazen gevoel.

Kan osteopathie helpen bij menstruatiepijn en andere menstruatieklachten?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn en andere menstruatieklachten, zoals krampen, onregelmatige cyclus en stemmingswisselingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van het bekken verbeteren, de doorbloeding naar de baarmoeder stimuleren en de hormonale balans herstellen.

Kan osteopathie helpen bij klachten na een val of ongeluk?

Ja, osteopathie kan helpen bij het herstel na een val of ongeluk. De osteopaat kan eventuele blokkades in de gewrichten opheffen, de spierspanning verminderen en de beweeglijkheid herstellen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.

Kan osteopathie helpen bij klachten tijdens de overgang?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten tijdens de overgang, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en gewrichtsklachten. De osteopaat kan de hormonale balans ondersteunen, de stress verminderen en de beweeglijkheid verbeteren.

Kan osteopathie helpen bij slaapproblemen?

Ja, osteopathie kan helpen bij slaapproblemen door het verminderen van stress, het ontspannen van de spieren en het reguleren van het zenuwstelsel. Dit kan leiden tot een betere slaap en meer energie overdag.

Kan osteopathie helpen bij hoofdpijn en migraine?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine. De osteopaat kan de spanning in de nek- en schouderspieren verminderen, de beweeglijkheid van de nekwervels verbeteren en de doorbloeding naar het hoofd optimaliseren.

Kan osteopathie helpen bij concentratieproblemen en vermoeidheid?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het verminderen van vermoeidheid. Door het optimaliseren van de doorbloeding naar de hersenen, het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid kan osteopathie bijdragen aan een betere focus en meer energie.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van angst en depressieve gevoelens?

Hoewel osteopathie geen vervanging is voor psychotherapie, kan het wel een ondersteunende rol spelen bij het verminderen van angst en depressieve gevoelens. Door het verminderen van stress, het ontspannen van het lichaam en het verbeteren van de hormonale balans kan osteopathie bijdragen aan een verbetering van de stemming en het algemeen welzijn.

Wat zijn de voordelen van osteopathie ten opzichte van andere vormen van therapie?

Osteopathie onderscheidt zich van andere vormen van therapie door zijn holistische gehele benadering, waarbij het hele lichaam wordt bekeken en behandeld. Daarnaast is osteopathie een zachte, manuele therapie die geschikt is voor mensen van alle leeftijden.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat merk van de osteopathische behandeling?

Het effect van osteopathie kan per persoon verschillen. Sommige mensen merken al na één behandeling verbetering, terwijl het bij anderen langer kan duren voordat het effect merkbaar is. De osteopaat zal u een indicatie geven van het verwachte behandeltraject.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij reumatoïde artritis?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij reumatoïde artritis, zoals pijn, stijfheid en zwelling in de gewrichten. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, de spierspanning verminderen en de ontstekingsreactie remmen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij artrose?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij artrose, zoals pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. De osteopaat kan de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, de spierspanning verminderen en de doorbloeding stimuleren.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van klachten bij fibromyalgie, zoals pijn, vermoeidheid, slaapproblemen en concentratieproblemen. De osteopaat kan de spierspanning verminderen, de beweeglijkheid verbeteren en het zenuwstelsel ontspannen.

Kan osteopathie helpen bij het verminderen van klachten bij chronische pijn?

Ja, osteopathie kan helpen bij het verminderen van chronische pijnklachten door de onderliggende oorzaak van de pijn aan te pakken, de beweeglijkheid te verbeteren en de spierspanning te verminderen.