Hoe kom ik van mijn nekklachten af...
30 december 2024 
1 min. leestijd

Hoe kom ik van mijn nekklachten af...

 

Hoe kom ik van mijn nekklachten af?

Nekklachten zijn inderdaad erg vervelend en kunnen je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen die verlichting kunnen bieden.

Een veelbelovende therapie is myofasciale release, een behandelmethode die zich richt op het losmaken van spanning in de fascia, het bindweefsel dat spieren en organen omhult. Uit een studie blijkt dat myofasciale release effectiever kan zijn dan standaard fysiotherapie, zoals massage, echografie en elektrische stimulatie, bij het verminderen van nekpijn en het verbeteren van de drukgevoeligheid in de nekspieren.

In de studie ervoeren patiënten die myofasciale releasetherapie kregen na een maand significante verbeteringen in pijnniveau, gemeten met de numerieke pijnbeoordelingsschaal (NPRS). Bovendien hadden ze minder pijn wanneer er druk werd uitgeoefend op bepaalde punten in de nek. Het slagingspercentage van de behandeling was ook hoger in de groep die myofasciale releasetherapie ontving.

De resultaten suggereren dat myofasciale release een waardevolle aanvulling kan zijn op de behandelmogelijkheden voor nekpijn.
Naast myofasciale release zijn er nog andere behandelingen die kunnen helpen bij nekklachten.
Osteopathie is een holistische behandelmethode die zich richt op het herstellen van de bewegingsvrijheid in het hele lichaam. Osteopaten gebruiken manuele technieken om spanningen in spieren, gewrichten en bindweefsel te verminderen.
Fysiotherapie kan helpen bij het versterken van de nekspieren, het verbeteren van de houding en het vergroten van de bewegingsvrijheid.

Het is belangrijk om een professional te raadplegen om de oorzaak van je nekklachten te achterhalen en de juiste behandeling te bepalen. Een osteopaat, fysiotherapeut of arts kan je hierbij helpen.

Om je te helpen bij de keuze van de juiste zorgverlener, kun je op zorgwijzer.nl een overzicht vinden van alle zorgverzekeraars en de pakketten die osteopathie vergoeden.

De kosten voor osteopathie zijn afhankelijk van je zorgverzekering. In de basisverzekering wordt osteopathie niet vergoed, maar met een aanvullende verzekering kun je (een deel van) de kosten gedekt krijgen.

Het is belangrijk om te onthouden dat nekklachten vaak multifactorieel zijn. Naast een passende behandeling is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan factoren zoals stress, houding, ergonomie en voldoende beweging.


Reactie plaatsen

Zoek in online osteopathie blog