Herken jij je in het artikel of is het voor iemand anders? Laat het hem/haar weten!

Page content

article content

Websites van zorgverleners niet veilig

Websites van zorgverleners niet veilig

Uit onderzoek blijkt dat bijna 70 % van de websites van de zorgverleners op internet, gebruik maakt van onbeveiligde websites. Je vult wel eens een intakeformulier in, of andere gegevens die verstrekt worden aan je zorgverlener, maar worden deze gegevens wel versleuteld? Dat wil zeggen: worden je persoonlijke gegevens wel veilig overgebracht over het internet?

Websites moeten beveiligd zijn

Overal is tegenwoordig (draadloos) internet. Dat betekent dat er kans is dat kwaadwilligen persoonsgegevens kunnen inzien. Waar je ook wordt aangeboden je postcode, huisnummer et cetera op te geven, tot het invullen van je lichamelijke klachten aan toe, websites moeten beveiligd zijn. Dat hoort bij goede patiëntenzorg. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens die ze invullen op een website veilig bij de zorgverlener aankomen.

Binnen vier muren

Het is niet zo vreemd eigenlijk, je relaas vertellen aan je behandelaar binnen vier muren. Dat zou dus ook moeten voor je website. Langzaam maar zeker gaan wereldwijd steeds meer websites over van http:// naar https://. Wanneer je voor het webadres https ziet staan, betekent dat alle gegevens worden versleuteld, waardoor het voor hackers nagenoeg onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie te stelen.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Websites van zorgverleners niet veilig

Plaats een reactie


*